Tijdschrift 2013

Tijdschrift van het NERG deel 78-nr.1-2013

Inhoud

  • Van de redactie (2)
    Michel Arts
  • Van NRG-examencommissie naar NERG-onderwijscommissie (3)
    Em. prof. ir. J.H. Geels
  • Gap plasmon mode distributed feedback lasers (11)
    Milan J. H. Marell, Martin T. Hill and Meint K. Smit
  • Proefschriftenoverzicht 2010-2012 (18)

 

Inleiding
Voor u ligt het op een na laatste nummer van het Tijdschrift van het NERG. Tijdens de ALV van 22 mei jl. is namelijk besloten dat er nog twee nummers van het Tijdschrift zullen verschijnen. Het eerste van die twee nummers ligt thans voor u. Het laatste nummer zal verschijnen in april 2014. Deze maand is gekozen omdat dan waarschijnlijk de gerestaureerde radiotelescoop van Dwingeloo officieel heropend wordt. De artikelen in dat laatste nummer zullen in het teken staan van deze radiotelescoop.

Het eerste artikel in dit nummer gaat over de geschiedenis van de NRG/NERG-examencommissie en is geschreven door emeritus prof.ir J.H. Geels. Hij is zelf jarenlang voorzitter van de examencommissie geweest en heeft voor zijn artikel kunnen putten uit zijn persoonlijk archief en eigen ervaring.

Het tweede artikel gaat over gap plasmon mode distributed feedback lasers. De eerste auteur van dit verhaal (Milan Marell) heeft met dit onderzoek de Vederprijs 2011 gewonnen (uitgereikt op 22 mei 2012).

Tenslotte vindt u in dit nummer het vertrouwde proefschriftenoverzicht. Omdat er nog wat achterstand was omvat dit overzicht nu twee academische jaren, namelijk 2010-2011 en 2011-2012. De proefschriften van de TU Delft zult u in het overzicht niet aantreffen. Door een probleem met de website van de TU Delft was het niet mogelijk om de benodigde gegevens te verzamelen. Op het moment dat ik dit schrijf is het probleem nog steeds niet opgelost. Het proefschriftenoverzicht 2012-2013 zal in het volgende (laatste) nummer gepubliceerd worden.

Het volgende nummer zal dus het allerlaatste nummer van het Tijdschrift van het NERG zijn. Daarmee komt een einde aan een geschiedenis van ruim 90 jaar. Op het moment dat u dit leest is de bijzondere ALV van 16 december 2013 al geweest. Op die vergadering is besloten over de toekomst van de vereniging NERG.

Het einde van het Tijdschrift van het NERG is een goede gelegenheid om alle verschenen exemplaren te digitaliseren. Ook hier is op 16 december over gesproken. Overigens zijn alle nummers die sinds 2000 verschenen zijn al te downloaden van de NERG-website (www.nerg.nl). Deze hoeven namelijk niet meer gedigitaliseerd te worden omdat ze al digitaal opgemaakt zijn. Om de nummers te kunnen downloaden moet u wel inloggen op de website. Als u de inloggegevens niet meer heeft of nooit heeft ontvangen, kunt u een inlogcode aanvragen bij de webmaster van de NERG- website. Instructies daarvoor vindt u op www.nerg.nl/inloggen.

Dit bericht is geplaatst in tijdschrift met de tags , , , . Bookmark de permalink.